Zapečene ćureće šnicle

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g ćurećeg mesa
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • malo ulja
  • malo mešavine začina
  • malo senfa
  • malo peršuna
  • 150 ml kisele pavlake
  • 100 g gaude

Priprema:

1.

Krompir je potrebno iseći na kolutove i poređati u podmazan vatrostalni sud.

2.
Potom file iseći na tanke šnicle, poređati preko krompira i premazati senfom.

3.
Zatim, na ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati šampinjone iseckane na listiće i narendanu šargarepu. Sve dobro propržiti da uvri tečnost, začiniti po ukusu, dodati sitno seckan beli luk, peršun i pavlaku. Preko mesa sipati proprženu smesu.

4.
Posuti rendanom gaudom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

 

 

Comments are closed.